Goeie ouwe miljonairs blijven de vaandeldragers

alkmaar

Het wemelt van de rijkaards in Noord-Holland. ’t Gooi en Amsterdam zijn met name de plekken waar ze zich ophouden. De Kop van Noord-Holland is minder bedeeld.

Dat blijkt uit de woensdagavond gepresenteerde Quote 500-lijst van zakenblad Quote. In deze streken moeten we het hebben van de goeie ouwe miljonairs die al jaren meedraaien. Zo is bioscoopmagnaat Joop Punt wederom op de lijst terug te vinden. Met een vermogen van 100 miljoen euro prijkt hij op de 271e plaats. Wat hem tevens de eretitel ‘rijkste man van Bergen’ oplevert.

Uiteraard ontbreekt de Wognumse investeerder Jo Roelof Zeeman niet, met 110 miljoen euro ‘iets’ rijker dan Joop Punt en gepositioneerd op de 247e plaats. Hoewel het hem ongetwijfeld aan niets zal ontbreken, becijfert Quote dat Zeeman met min twaalf procent ‘redelijk onderuit’ is gegaan ten opzichte van 2009. ,,Maar hij slaapt er vast geen nacht minder om’’, aldus Quote 500-redacteur Jonathan Ursem.

Zeemans streekgenoot Dirk Scheringa ontbreekt wederom op de lijst. Vorig jaar werd de Spanbroeker na het faillissement van DSB Bank op het allerlaatste moment van de lijst gehaald en sindsdien is hij bezig zijn bezittingen te verkopen. Ursem: ,,Maar hij zal nog wel wat centen hebben.’’

Een top 100-notering is er voor de Hoornse familie Deen, van de gelijknamige supermarktketen. Topman Fons Deen en verwanten vinden zichzelf met een vermogen van 301 miljoen euro terug op plaats 91.

Voor de echte rijkaards moeten we echter de tunnel door richting Gooi, Amsterdam en de Haarlemse regio met erkende miljonairpleisterplaatsen als Bloemendaal en Aerdenhout. In die laatste gemeente heeft Quote Nederlands rijkste gesitueerd: de familie Brenninkmeijer met een vermogen van 21 miljard euro. Althans, topman Erik Brenninkmeijer woont, als hij niet in Zwitserland zit, in Aerdenhout. Hij moet de miljarden wel delen met zo’n 1500 familieleden.

Zie ook www.quotenet.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen