Graft-De Rijp: liever dure dan geen huizen

Graft-De Rijp: liever dure dan geen huizen. Archieffoto

Graft-De Rijp: liever dure dan geen huizen. Archieffoto

Redacteur Waterland
de rijp

Een politieke meerderheid in Graft-De Rijp is bereid de norm van 40 procent sociale woningbouw los te laten, als dat ertoe bijdraagt dat een aantal bouwprojecten in de gemeente eindelijk gerealiseerd kan worden.

Dat werd donderdagavond duidelijk in een vergadering van de commissie Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM). Het college peilde de meningen over haar voorstel om zelf projectontwikkelaars te benaderen, die dan ’in competitieverband’ een plan maken voor potentiële bouwlocaties als de Aggelenstraat en De Meelzak in De Rijp. Ook kunnen zij bieden op de grond. Om de bouwprojecten na al die jaren ook eindelijk gerealiseerd te krijgen, zouden volgens het college de regels wat versoepeld moeten worden.

Zoals: niet meer per se vasthouden aan de gemeentelijke norm van 40 procent sociale woningbouw, omdat het bouwen van starters- en/of ouderenwoningen voor projectontwikkelaars financieel minder interessant is. De coalitiepartijen PSD, VVD en CDA pleitten voor meer vrijheid voor de keuze van woningtypen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.