Auto’s bekrast in Ilpendam

Kevin de Vries
Purmerend

Karin Dompeling is boos. De Purmerendse ging vorige week woensdag met de bus vanuit Ilpendam naar Amsterdam en parkeerde haar auto in een parkeervak aan de Merelstraat in Ilpendam. Maar dat gaat ze niet zo snel nog een keer doen. De volgende ochtend zag ze dat er een enorme kras zat op haar BMW.

En ze is niet de enige die de afgelopen tijd slachtoffer is geworden van een auto-bekrasser. Zo laat laat Vanessa van Straten via Facebook weten dat de lak van haar auto ook is beschadigd in Ilpendam. Dompeling: ,,Daarnaast ken ik nog andere verhalen van bekraste auto’s in Ilpendam.”

Vanwege de uitstekende busverbinding tussen Ilpendam en Amsterdam, kiezen veel Purmerenders ervoor om vanuit Ilpendam met het openbaar vervoer door te reizen naar de hoofdstad. Zelf parkeerde Dompeling haar wagen aan de Merelstraat.

,,Ik snap dat inwoners het vervelend vinden als de parkeerplaats vol is. Maar openbare parkeerplekken kun je niet claimen.’’ Dompeling weet nog niet of ze aangifte gaat doen. ,,Dat heeft waarschijnlijk toch geen zin. Maar als we aan kunnen tonen dat het om meerdere bekraste auto’s gaat, kan er misschien wel iets gebeuren. Wellicht is het ook een idee om daar te gaan surveilleren, want dit moet stoppen.’’ Behalve dat er auto’s worden bekrast in Ilpendam, worden er ook briefjes onder de ruiten geplakt als waarschuwing. ,,Dat gaat ook ver, maar dat had ik liever gehad.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.