Examens

Michiel Snik

In veel gezinnen is momenteel sprake van examenkoorts. In de Noordkop zitten zo’n tweeduizend leerlingen in het voortgezet onderwijs in deze tijd dagelijks gebogen over hun eindexamen. Veel van hen zwoegen tot diep in de nacht om over een paar weken hun diploma in de zak te kunnen steken.

Bij mij in huis is het niet anders. Mijn dochter heeft al haar havo-papiertje, maar doet nu haar best om dadelijk ook het vwo op haar curriculum vitae te kunnen zetten. Na de zomer start haar hbo-studie in de hoofdstad. Waarvoor ze eigenlijk aan de havo voldoende heeft, maar ze bijt zich toch vast in dit examen.

Het is haar derde examen in een paar maanden tijd. Want een paar maanden terug haalde ze haar autorijbewijs en deze week ook haar motorrijbewijs. Met als doel met de motor nog even snel vol gas dat laatste schoolexamen te halen. Scheelt haar een dagelijkse fietstocht van 25 kilometer tussen mijn huis en de schoolbanken.

Helaas voor haar geeft de gemeente Hollands Kroon wat minder gas. Ze moet twee weken geduld hebben voordat ze haar rijbewijs via de gemeente krijgt. Dan heeft ze net haar laatste examen ingeleverd.

Ze heeft in zeven jaar voorgezet onderwijs zo’n 36.000 kilometer naar school gefietst. Dat is al een diploma waard. Vind ik.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.