Schermpje

Sander van Lubeck

Ja, ik ben een conservatieve zeurpiet als het om technologie gaat. De reclame van een internetprovider van een paar jaar geleden, waarin een vrouw zo blind haar navigatiesysteem opvolgt (’sla hier rechtsaf’) dat ze de coniferen inrijdt, is mij uit het hart gegrepen.

Koren op mijn molen dus toen mijn moeder met haar gloednieuwe TomTom naar het Zeeuwse schiereiland Walcheren moest.

Via het pontje bij Maassluis. Ze volgde zo trouw de aanwijzingen dat ze onbewust al in Zeeland belandde en vervolgens het pontje vanaf de andere kant nam. ,,Je kan ook uit het raam kijken in plaats van naar je schermpje’’, riep ik spottend.

Dinsdag vond ik een goed excuus om zelf mijn navigatiesysteem in te schakelen. Lichtelijk gehaast (want deadline) wilde ik langs vier huttenbouwdorpen, te beginnen die in Uitgeest. Het adres van de molen (Limmerweg 2) was mijn aanknopingspunt.

Ik gehoorzaamde braaf toen ik richting Bakkum werd gestuurd. Misschien een handige sluiproute? Of een wegopbreking? Pas bij het doorkruisen van Bakkum-Noord kreeg ik argwaan.

Uiteindelijk arriveerde ik inderdaad op een Limmerweg: die in niemandsland tussen Egmond-Binnen en Bakkum. Toen ik beschaamd doorreed, kwam ik terecht bij het timmerdorp in Limmen. In ieder geval leuker dan de coniferen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.