Treffers en Klein belangrijk voor Oranje

Basketbal

De beste basketbalsters van Nederland behaalden zaterdagavond in Talin een belangrijke 63-66 overwinning op Estland. Het Nederlands team – met ex-Julianadorper Remy de Wit aan het roer – blijft zodoende op koers op weg naar het EK van 2017.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en bereikte diverse keren een maximale voorsprong van elf punten, waarvan de laatste keer drie minuten voor rust (24-35). Daarna zakte Oranje ver terug en stond het halverwege 34-36. In de tweede helft kwamen de Esten bij 38-38 al langszij en werd het spannend, waarbij Nederland wel steeds een kleine voorsprong bezat.

Kourtney Treffers (Julianadorp) speelde een zeer belangrijke rol in de uiteindelijke overwinning. Ze noteerde zeventien rebounds en dertien punten in 27 minuten speeltijd. Maar liefst tien keer moest er aan de noodrem getrokken worden om haar af te stoppen. Hierdoor mocht ze veelvuldig naar de vrijeworplijn. Dat onderdeel deed ze niet goed (driemaal raak uit negen pogingen).

De Helderse Maaike Klein kan ook terugkijken op een sterk optreden (twaalf punten). Vanuit een rommelsituatie betekende haar rake driepunter drie minuten voor tijd een 54-60 voorsprong. Dat gaatje was net voldoende om de wedstrijd winnend af te sluiten. Klein: ,,Over mijn eigen spel was ik redelijk tevreden en natuurlijk lekker als je er zo’n belangrijke bal ingooit. Maar we hebben het veel en veel te moeilijk gemaakt. Dat was absoluut niet nodig.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.