Nieuwe plaat Jan Smit moet minimaal platina worden

jan SMit. Foto ANP

jan SMit. Foto ANP

Internetredactie
volendam

Jan Smit verwacht veel van zijn nieuwe album Jij & Ik. ,,Het vorige album was platina, dan wil je het liefst weer platina of zelfs nog meer", zegt de 28-jarige Volendammer voor de camera van Novum Nieuws.

Smits nieuwe plaat ligt vrijdag in de winkels. Van Jij & Ik moeten minimaal veertigduizend exemplaren worden verkocht wil de plaat platina worden.

,,Ik ben niet echt gespannen, maar wel benieuwd naar de reactie van het publiek", zegt Jan. Daarmee zit het waarschijnlijk wel snor. ,,We hebben goede voortekenen gehad met de eerste single Jij & Ik. Ik geloof dat heel Nederland inmiddels ’eyo eyo’ zingt."

Smit hoopt zijn trouwe fans weer te kunnen verrassen. ,,Ik denk dat we dat met dit album ook wel gedaan hebben. We hebben echt twaalf totaal nieuwe liedjes gemaakt. Ik denk dat de fans blij zullen zijn. Dan ben ik helemaal blij natuurlijk."

Tegelijkertijd hoopt de Volendammer zijn fanschare uit te kunnen breiden met Jij & Ik. ,,Ik hoop toch weer een nieuw publiek aan te spreken. Dat is met de single al gelukt. We hebben een zijstraat genomen zodat we wat andere mensen bereiken en ik mijn publiek zo breed mogelijk houd."

Hoewel een nieuwe plaat uitbrengen voor Smit inmiddels bijna routine is, hij bracht zijn eerste album als 10-jarig knulletje uit, blijft hij kriebels houden. ,,De spanning is nog steeds hetzelfde, maar nu is het anders omdat je een bepaald verwachtingspatroon hebt. Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat je blij bent met minder verkoop."Zie ook www.jansmit.com

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.