AZ-doelman Coutinho tekent jaartje bij

© ANP

ANP
ALKMAAR

AZ heeft donderdag het contract met reservedoelman Gino Coutinho met één jaar verlengd. De 34-jarige keeper tekende tot medio 2018 bij in Alkmaar. Hij was sinds zijn komst in 2015 in twintig officiële wedstrijden voor AZ actief. Coutinho kwam twee jaar geleden over van Excelsior. Hij speelde eerder ook voor onder meer PSV, FC Den Bosch en ADO Den Haag.

„We zijn blij dat we een ervaren doelman als stand-in voor Marco Bizot hebben”, liet directeur voetbalzaken Max Huiberts weten. „Daarnaast heeft hij al veel minuten in de eredivisie gemaakt in zijn carrière. Die jarenlange ervaring kan hij overbrengen op onze talentvolle doelmannen die doorstromen vanuit de jeugdopleiding.”

Ook Coutinho reageerde opgetogen. „Ik heb het heel erg naar mijn zin hier. Ik voel de waardering. AZ is gewoon een heel mooie club. De trainer weet dat hij altijd een beroep om mij kan doen en dan zal ik er staan. Natuurlijk wil je als topsporter altijd spelen, maar er zijn gewoon heel veel pluspunten waardoor ik graag langer blijf.”

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen