Vandalen beschadigen wijzers Zuidertoren

De wijzerplaat van de Zuidertoren.

De wijzerplaat van de Zuidertoren.

Redacteur West-Friesland
enkhuizen

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag de steigers van de Zuidertoren beklommen en de pas gerestaureerde wijzerwerken van het uurwerk beschadigd. De wijzers zijn middels weer gerepareerd. De schade bedraagt ongeveer duizend euro.

De gemeente Enkhuizen neemt allerlei voorzorgsmaatregelen om de steigerinstallatie ’s nachts en in het weekend ontoegankelijk te maken. Zo worden schuttingen geplaatst, de lift buiten werking gesteld en de onderste ladders van de steiger in het geheel verwijderd. Dit om te vermijden dat onbevoegden de steigers betreden en gevaar lopen. De gemeente stelt dan ook dat de vandalen in kwestie 'moedwillig de voorzorgsmaatregelen hebben ontlopen en met gevaar voor eigen leven de steigers zijn opgeklommen'.

Een onbekende nam maandagmorgen 11 juli contact op met schildersbedrijf Bloemendaal en gaf een summier ooggetuigenverslag. De gemeente Enkhuizen hoopt dat deze persoon zich bekend wil maken en contact op wil nemen via tel. 0228-360 100.

Ook anderen die denken iets gezien te hebben kunnen zich melden. De gemeente hoopt met het opsporen van de dader(s) de schade te kunnen verhalen. Er is ook aangifte gedaan.

Lees meer in de Enkhuizer Courant en het Dagblad voor West-Friesland van woensdag 13 juli.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen