Verrassende nachtwandeling Heemskerk en Wijk aan Zee

Ron Amesz

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober wordt in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en het gevolg van lichtvervuiling.

In Heemskerk is een route uitgezet door het donkere bos, waarbij bezoekers onderweg worden verrast door allerlei bijzondere nachtelijke verschijningen. Bezoekers kunnen tussen 19 en 20 uur starten vanaf de PWN parkeerplaats voor de ingang van camping Geversduin. Parkeren is mogelijk maar er wordt geadviseerd zoveel mogelijk op de fiets te komen. Deze wandeling is geschikt voor eenieder die 4,5 km kan lopen, de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

In Wijk aan Zee staat de nachtelijke tocht in het teken van piraten en de zoektocht naar de gouden gunjes. Op de route, van ongeveer 3,5 kilometer, is van alles te zien en te beleven. Bezoekers kunnen tussen 19 en 20.30 uur starten met de route. Het startpunt is bij de Banjaert aan de Burgemeester Rothestraat 53a. De route wordt aangegeven vanaf de Meeuwenweg.

Deelname aan de nachtwandeling is gratis. De route is niet geschikt voor buggy's/wandelwagens en mensen die slecht ter been zijn in verband met het oneffen terrein. Honden zijn niet toegestaan.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.