Alkmaarsche Boys is weer terug bij af

Tweede klasse A

Alkmaarsche Boys is terug bij af. Na de 1-3 nederlaag tegen Assendelft, de nieuwe koploper, staat de ploeg uit Overdie opnieuw op de onderste plaats.

Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Jimi Kooge. De ervaren verdediger kreeg kort achter elkaar wegens praten twee keer een gele kaart. Dat gebeurde juist op het moment dat Alkmaarsche Boys na de aansluitingstreffer van Robert Schutz hoopte op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Maar waar een week eerder met tien man tegen ZAP een punt werd behaald - Daniel Mullen werd toen al na een half uur van het veld gestuurd - lukte het de Boys niet om tegen Assendelft in ondertal een resultaat te behalen. ,,Een volkomen terechte overwinning voor Assendelft’’, vond verliezend trainer Jurg Bosman. ,,Dit is met afstand de beste ploeg waar tegen we dit seizoen gespeeld hebben.’’ Bosman baalde van het feit dat zijn team opnieuw niet met elf man het eind haalde. ,,Twee rode kaarten in twee weken mag niet gebeuren.’’

In de eerste helft domineerde Assendelft op het kunstgras bij de Oosterhout. Tien minuten na rust dacht de thuisploeg terug in de wedstrijd te komen. De bal werd na een voorzet van Vinnie van de Berg door Steef van Wort doorgekopt en door Robert Schutz binnen gewerkt. Het rood voor Kooge gooide roet in het Alkmaarse eten.

Alkmaarsche Boys - Assendelft 1-3 (0-2). Jurriaan van de Water 0-1, Joey Schoolmeester 0-2, Robert Schutz 1-2, Patrick de Vries 1-3.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.