’Jutkunstwerk’ op plein van Petten afgezaagd

Marten Visser
Petten

Hommeles op het plein in Petten. Onbekenden hebben korte metten gemaakt met het ’jutkunstwerk’ van lokaal ondernemer Roger Moonen.

De van het strand geviste houten paal, met enkele gejutte kettingen en boeien, die hij ter decoratie voor zijn winkel Zand! had staan is finaal afgezaagd. Moonen is woedend en dreigt de schuldigen ’aan de schandpaal’ te nagelen. Hij zegt dat er camerabeelden zijn van de daders.

Op de plek waar de paal stond heeft hij een bord geplaatst. De tekst is duidelijk: ’Je bent een Pettemer als je in gesprek was gegaan met mij over deze paal. Je bent een eikel als je zelf de zaag ter hand neemt. Je bent een domoor als je weet dat er camera’s bij Zand! hangen. Je bent een kerel als je je zelf meldt’.

Moonen had de paal al geruime tijd voor zijn zaak staan, op zijn eigen terrein. Hij werd, in overleg met gemeente en aannemer, geïntegreerd in het nieuwe plein. De bestrating is er keurig omheen gelegd. Nu is de paal dus afgezaagd.

Moonen heeft wel een idee in welke hoek hij de daders moet zoeken. ,,Er zijn al eens eerder mensen geweest die via Facebook hebben geklaagd dat dat ding lelijk was en weg moest. Maar hij stond op eigen terrein. En had ook een functie: in de zomer bevestig er een zonnescherm aan om verkleuring van de kleding in mijn winkel tegen te gaan.’’

De tegenstanders zijn nu te ver gegaan, vindt Moonen. ,,Ik word hier verdrietig van. Kom gewoon met me praten.’’ Er komt een nieuwe paal. ,,Een veel hogere, van hardhout.’’ Hij hoopt dat daders zich melden. ,,Dan praat ik met ze. Melden ze zich niet, dan gebruik ik de beelden van mijn camera’s. Dan wordt dit uiteindelijk echt de schandpaal van Petten.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.