Wim Hermans van Senioren Hollands Kroon ging als 'een olifant door de porseleinkast'

Lydia Jasper
Anna Paulowna

Volgens Maureen van der Pligt van FNV heeft wethouder Mary van Gent van Hollands Kroon vrijdag geen contact gehad met de actievoerders die het gemeentehuis bezet hielden. Daarvoor deed zij navraag bij de aanwezigen.

Van Gent stelt dat zij die vrijdag werd gebeld en uit een overleg stapte om een ambtenaar te woord te staan. ,,Die heeft opgehangen en vervolgens ter plekke doorgegeven dat ik echt niet kon komen, maar dat ik de week erop tijd had. Later heeft hij mij teruggebeld om te zeggen dat ze wilden dat ik nu kwam. Dat ging mij dus niet lukken.’’

Raadslid Jeff Leever betreurt overigens de wijze waarop Wim Hermans zijn lidmaatschap van Senioren Hollands Kroon opzegde.

,,Hij ging als een olifant door de porseleinkast’’, meent Leever die zegt met Piet Bruijstens oprichter te zijn geweest van de partij.

,,Wij wisten niets van de bezetting en hebben geen invloed op het politieoptreden gehad. Het is grappig dat donderdag ChristenUnie, PvdA en GroenLinks met een motie komen op de thuiszorg. Die landelijke partijen hebben niet tegengehouden dat Den Haag de zorg over de schutting gooide.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.