Docenten gewond bij massale vechtpartij na verbroken relatie

hd Administrator
Alkmaar

Een verbroken relatie van een dertienjarige leerling heeft gisteren geleid tot een veldslag tussen scholieren uit Alkmaar en Heiloo.

Bij de vechtpartij, waar honderd relschoppers bij betrokken waren, raakten drie docenten gewond. Er werden drie arrestaties verricht.

De politie was maandag al op de hoogte van de dreigende confrontatie. Groepen leerlingen hadden via de ’social media’ Hyves en Twitter een afspraak gemaakt voor een knokpartij. Een leerlinge van het Clusius College had eerder de verkering uitgemaakt met een scholier van een andere vmbo-school in Alkmaar, het Van der Meij College. Groepen van beide kampen, uit Alkmaar en Heiloo, zochten vervolgens massaal de confrontatie.

Met het wegsturen van enkele groepjes jongeren leek het probleem opgelost. Maar nadat de politie was vertrokken, stormde een groep van ongeveer honderd leerlingen het plein van het Clusius College op. Er brak direct een veldslag uit.

Drie leraren die naar buiten kwamen om een einde te maken aan de gevechten, werden mishandeld. Een teamleider die foto’s maakte van de rellen, werd direct aangevallen. Hij werd op de grond gegooid en in de buik getrapt. Collega’s schoten te hulp, maar ook zij liepen klappen op. De politie, snel terug op het slagveld, hield drie relschoppers aan.

De docenten hebben zelf aangifte gedaan wegens mishandeling.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.