Carrouselbar herleeft tijdens Beverwijkse feestweek

Annemiek Jansen
Beverwijk

Tijdens de Beverwijkse feestweek, van dinsdag 11 tot en met zondag 16 augustus, doet de Carrouselbar weer mee. Het café aan de Meerstraat bestaat eigenlijk niet meer; vorig najaar is steakhouse Première in het pand getrokken dat daarvoor ook al een andere naam droeg.

Maar voor die paar dagen in augustus wordt de 46 jaar oude Carrouselbar nieuw leven in geblazen. Compleet met een feestelijk programma vol Nederlandstalig muziek van de zangers Robert Steenhoven en Bernard Karsten.

Op het Meerplein begint de feestweek – in de laatste week van de zomervakantie – op dinsdag al met de kermis die net als vorig weer op zijn oude plek staat. De kermis heeft dit jaar 25 attracties en kramen, zoals de booster, botsautootjes, schiettent en de snoepkraam. Ook de vertrouwde activiteiten als ringsteken (woensdag, Zeestraat), harddraverij (donderdag, Breestraat) en de wielerronde (zondag, Breestraat) ontbreken dit jaar niet.

Hazes

Op de Breestraat staat een speciaal podium waar onder meer Def Rhymz, DJ Jean, The Workmates en André Hazes-imitator Lesley Williams optreden. Op de zaterdag is er op de Breestraat een fifties-feest.

De feesten zijn verder vooral rond de cafés te vinden die ieder zijn eigen programma heeft. Het programma van de Beverwijkse feestweek volgt later in deze krant.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.