Den Helder geeft 25 euro aan regentonkopers

Redactie Helderse Courant
Den Helder

De gemeente Den Helder geeft van 1 april tot en met 1 juli 2014 25 euro aan mensen die een nieuwe regenton kopen.

De gemeente wil duurzaamheid stimuleren.

Veel regenwater verdwijnt als afvalwater in het riool. Aan de andere kant wordt schoon drinkwater vaak gebruikt voor klusjes in de tuin, het wassen van de ramen of het watergeven van planten. Het is beter om regenwater te gebruiken voor dit soort klussen, dat opgevangen kan worden in een regenton.

Volgens wethouder Suzanne den Dulk kost zuiveren van water veel geld en energie. ,,Daarom willen we samen met bewoners van Den Helder verspilling van water nog beter tegengaan. Daarom geven wij ze graag een duwtje in de rug. Bij de aanschaf van een regenton, krijgen mensen van ons € 25,- als bijdrage in de kosten. Met zo’n ton kan veel regenwater nuttig worden gebruikt. Bovendien stroomt het dan niet direct in het riool, waardoor het rioolstelsel minder wordt belast. Dus samen zuinig en samen duurzaam!''

Mensen kunnen een declaratieformulier verkrijgen via het Klant Contact Centrum in het stadhuis of de website www.denhelder.nl. Zonder een gespecificeerde rekening kan er geen bijdrage worden geleverd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.