PvdA plaatst bord voor kruising naar Texel

Redacteur Den Helder
Den Helder

PvdA-raadslid Andries Pruiksma heeft zaterdagochtend een zelfgemaakt verkeersbord geplaatst op de Weststraat even voor het kruispunt met de Hoofdgracht en Kanaalweg.

Met dit burgerinitiatief vraagt Pruiksma aandacht voor de slechte verkeersafwikkeling aldaar. De PvdA heeft anderhalf jaar geleden een motie ingediend die door de gemeenteraad is aanvaard. Het betrof een verbetering van de verkeersafwikkeling richting TESO aan de Weststraat. ,,Door de beroerde wijze waarop de richtingen zijn aangegeven op de kruising rijdt zo’n tien procent van de auto’s naar Texel verkeerd. Zij draaien dan de Hoofdgracht op in plaats van rechtdoor naar het opstelterrein’’, zegt Pruiksma.

,,Aangezien per jaar 1,5 miljoen auto’s naar Texel oversteken, rijden er 150.000 auto’s verkeerd en moeten weer draaien tussen het KIM en het Paleis op de Buitenhaven. Hierdoor wordt er per jaar zo’n vijftienduizend liter brandstof onnodig verstookt’’, rekent hij voor.

,,Hoewel wethouder Den Dulk dit voorjaar aangaf dit te willen aanpassen, is er zo vlak voor de vakantie nog steeds niets geregeld. We kunnen niet langer wachten’’, aldus de ondernemende Pruiksma.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.