Loon Lions opent kampioenenbal zaterdag in Katwijk

Hans Swierstra
Landsmeer

De basketbalsters van Loon Lions spelen zaterdag om 20.30 uur in Katwijk de eerste wedstrijd van de ’best-of-seven’ om het landskampioenschap.

Tegenstander Solar-systemen/Grasshoppers plaatste zich woensdagavond voor de eindstrijd door zich in het vijfde halve-finaleduel te ontdoen van uittredend landskampioen Lekdetec.nl. De 65-46 zege van de Katwijkers was even imponerend als de 45-70 overwinning, waarmee Lions dinsdag al Dozy BV Den Helder had uitgeschakeld.

Voor Lions is het de vijfde finalereeks op rij. Grasshoppers debuteert in de eindstrijd om de landstitel. De Katwijkers spelen ook op woensdag 11 mei thuis. Daarna zijn er twee wedstrijden in Landsmeer (op zaterdag 14 mei en woensdag 18 mei). De eventuele vijfde wedstrijd, op zaterdag 21 mei, is weer in Katwijk. Mocht er een zesde duel nodig zijn, dan vindt dat op woensdag 25 mei plaats in Landsmeer. Is er net als vorig jaar (toen Lekdetec.nl een 0-3 achterstand omhoog naar 4-3) zelfs een zevende wedstrijd vereist, dan heeft Grasshoppers als nummer één van de reguliere ranglijst het thuisvoordeel op zaterdag 28 mei.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen