1300 likes voor ijslawine op hoofd van Bert de viskoerier

Bert onder de ijsdouchje op de visafslag

Redactie Helderse Courant
Den Helder

Geen ijsemmer, maar een volle kuubskist met 300 kilo scherfijs heeft Bert de Groot op de Helderse visafslag over zich heen laten gooien in de sponsorcampagne voor de ziekte ALS.

De stunt van de Nieuwedieper is door Hart van Nederland op tv getoond en leverde De Groot al 1300 positieve reacties op.,,Het ijs zat overal: in mijn oliepak, mijn trui, het liep zelfs over mijn lieslaarzen heen’’, zegt Bert die na een warme douche weer zo fris als een hoentje was.

De man, in de regio bekend als Verse Viskoerier, kwam spontaan met het idee om de overtreffende trap van de uit Amerika overgewaaide ’Icebucket Challenge’ op de visafslag uit te voeren. ,,Het ziet er misschien link uit, maar we hebben veiligheidmaatsregelen getroffen’’, zegt De Groot.

Op internet circuleert een filmpje van een Amerikaanse die een hele teil met ijs en al op haar hoofd kreeg. In Den Helder was de kuubskist veilig aan de heftruck bevestigd. Bert hoefde alleen de stortvloed aan ijs te ondergaan.

De ijsdouche hield acht volle seconden aan. Daarbij vergeleken zijn de ijsemmers die over bekendheden als Oprah Winfrey, George Bush en Lady Gaga werden uitgegoten kinderspel. In hun geval is in een milli-seconde het ijswater vergoten, terwijl de Helderse ondernemer een lawine steenkoud gebroken ijs over zich uitgestort kreeg.

Hoewel hij gekleed was in zijn lange lieslaarzen voor de visafslag, rolde er behoorlijk wat koud gruis via zijn nek z’n kleding binnen. Om het ijs op te vangen stond De Groot temidden van kleinere visbakken. Die zaten zo vol met het spul dat hij na de ijsdouche bijna onderuit ging.

Op zijn Facebookpagina rolden de complimenten direct binnen: ’Geweldig Bert, die actie van jou blijft de beste!’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.