‘Zelfdoding in het Licht van de Ziel’

© HSPublicity

Het onvoorstelbare verlies dat nabestaanden lijden na een zelfdoding van een dierbare en wat er gebeurt na het overleven van een zelfmoordpoging – in het boek ‘Zelfdoding in het Licht van de Ziel - nieuwe perspectieven’ laat Ellen Scheffer in veertien gesprekken nabestaanden aan het woord, mensen die een poging tot zelfdoding deden en therapeuten uit het alternatieve circuit.

Vaak was de ervaring de aanzet tot het zoeken en vinden van een nieuw levensdoel en van meer vreugde in het bestaan. Sommige nabestaanden voelen zich nog in contact staan met de overledene, iets wat zij als heel waardevol en ondersteunend ervaren. Maar ook wordt duidelijk hoe heilzaam een alternatieve, meestal spirituele benadering door de therapeut bij het omgaan met zelfdoding kan zijn. Op deze manier worden nieuwe gezichtspunten ten aanzien van het onderwerp van zelfdoding aangedragen.

‘Zelfdoding in het Licht van de Ziel - nieuwe perspectieven’, geschreven door Ellen Scheffer, is een uitgave van Eos Centra (ISBN 97-890-75362-95-4).

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.