Lagere omzet P3 Purmerend was bewuste keuze van het bestuur

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Het valt reuze mee met de financiële situatie van het Purmerendse poppodium P3. Dat zegt penningmeester Martin Koelewijn van het stichtingsbestuur.

De omzet is vorig jaar inderdaad met een ton gedaald, maar volgens Koelewijn is daarvoor een bewuste keuze gemaakt door P3. ,,De omzet is gedaald omdat minder risicovol wordt geprogrammeerd.’’ Een trend die zich voort zal zetten, laat hij weten. Op die manier kan het financiële resultaat aanzienlijk worden verbeterd en verliezen uit eerdere jaren worden goedgemaakt.

Vorig jaar sloot de rekening op een positief bedrag van € 3000. Dat was geen verslechtering van het resultaat van het voorgaande jaar, zoals vrijdag in deze krant stond, maar juist een verbetering. In 2015 boekte P3 nog een verlies van zo’n 60.000 euro. En dat terwijl er vorig jaar ook nog € 25.000 aan onvoorziene kosten waren voor de viering van het tienjarig bestaan.

Het spaargeld van de stichting is niet gaan zitten in de exploitatie van P3, maar gebruikt om de hypotheek af te lossen. ,,Hier is dus geen sprake van intering op eigen vermogen maar van ’balansverkorting door schuldaflossing’. Het gevolg van een bewuste actie’’, aldus Koelewijn.

Wat in deze krant een reddingsplan voor P3 werd genoemd, vindt hij ’een strategische herformulering’. ,,In gang gezet door het bestuur, in nauwe samenwerking met de gemeente.’’ De penningmeester gaat ervan uit dat het financiële resultaat dit jaar flink beter wordt. ,,Door de aantrekkende economie en de voortzetting van beleid van minder risicovol te programmeren.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.