Willem Zeijlmans zegt nu wel 'ja' tegen Dirkshorn

Redactie Schagen
Dirkshorn

Toen Dirkshorn voor de tweede keer op zijn deur klopte, kon Willem Zeijlmans niet nóg eens bedanken. Zoals hij jaren geleden wel had gedaan. Omdat de dorpsclub toen nog in de vijfde klasse voetbalde. Maar het de Alkmaarse trainer die Willem de Vries aan de Veersloot gaat opvolgen, ook niet verstandig leek meteen vanuit Tuitjenhorn een afslag verder te nemen.

Daarom vertrok Zeijlmans toen voor drie jaar naar Berdos en maakte hij er ook nog vier bij Vrone in Sint Pancras vol. Er was zelfs een langere termijn afgesproken bij de formatie die onder meer ten koste van uitdager SRC overleefde in de nacompetitie voor de derde klasse. Maar Zeijlmans leverde zijn verbintenis in, meteen na de reddingsoperatie in die extra reeks.

,,Onze ambities kwamen niet langer overeen. En er waren randvoorwaarden waar niet aan werd voldaan.’’ De tol van dat besluit was dat Zeijlmans, die tamelijk aan het begin van zijn lange trainerscarrière ook Wieringermeer in deze regio onder zijn hoede had, een sabbatical kreeg opgedrongen. Maar achteraf noemt hij dat jaartje vol vrije zondagen om andere dingen te doen en had hij nog vaker de gelegenheid om zoon Nick aan het werk te zien in de jeugd van FC Volendam, ook zeer welkom. Het was ook snel in die fase dat de technische commissie van Dirkshorn zich weer bij hem meldde.

,,Ik had steeds gezegd, tweede, derde of vierde klasse maakt me niet uit. Een goed gevoel bij een club is voor mij het belangrijkste.’’ Hij kon ook hogerop terecht maar raakte geïnteresseerd in het enthousiaste verhaal van Dirkshorn dat ook nog eens tomeloos ambitieus klonk. In hoeverre dat kunnen worden waargemaakt zal moeten blijken.

,,Er werd mij heel erg duidelijk hoe graag die club me wilde hebben. Dat streelde en beïnvloedde mijn keuze.’’ Maar er was meer, aldus de man die jarenlang persvoorlichter van AZ was en in die hoedanigheid al kennismaakte met Dirkshorn waar in de voorbereiding werd geoefend. ,,En alles was altijd perfect geregeld. Dat was nog steeds zo toen ze me voor de eerste keer benaderden en ik al zei, misschien komt de tijd eens. Dat gebeurt nu.’’

Dirkshorn heeft behoorlijk de nek uitgestoken om Zeijlmans als trainer binnen te kunnen halen. Het vergde intern ook enige technische aanpassingen. En al is de keuze gemaakt zonder de selectie te horen, een groot deel kan vertellen over de nieuwe man. Die weet wie Ko Kempeneers is en bij Hollandia T met Joop de Boer, Bjorn en Calvin Ruys, Wouter en Tim Renteraar veel jongens al onder zijn hoede had.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.