Molly McDowell bondscoach Oranje U18

Molly McDowell© Archieffoto Fotostudio Beemster/Wim Egas

Landsmeer

Molly McDowell zal komende zomer als bondscoach aan de slag gaan bij het Nederlands meisjesbasketbalteam onder 18 jaar.

Onder leiding van de coach van het Landsmeerse Loon Lions zal ’Orange Angels U18’ van 4 tot en met 13 augustus in de Ierse hoofdstad Dublin

meedoen aan het Europese kampioenschap in de B-divisie. Het team degradeerde afgelopen jaar uit de A-klasse en aan McDowell is nu de taak Oranje U18 terug te brengen naar het hoogste niveau. Van de voorselectie van dit team maken onder anderen de Lions-talenten Epiphany Etienne en Lindsey Pengel deel uit.

Voor de 35-jarige McDowell betekent dit weer een nieuwe stap in haar trainerscarrière, die toch al zo’n hoge vlucht heeft genomen. De Amerikaanse traint al jarenlang jeugdteams bij Lions. Nadat ze in 2015 was gestopt als speelster bij de eredivisieclub, ging ze direct als assistent-coach van het eerste vrouwenteam aan de slag. Toen hoofdcoach Rob Brand halverwege het seizoen opstapte, nam ze het stokje over en leidde ze Lions direct naar de niet verwachte landstitel.

Zaterdagmiddag start McDowell met haar team in de halve finale van de play-offs tegen het Katwijkse Grasshoppers, met als einddoel het kampioenschap te prolongeren.

Op de site van de basketbalbond laat McDowell weten dat ze ’zeer vereerd’ is met haar aanstelling bij Oranje U18. Ze zegt ernaar uit te kijken om samen te werken met bondscoach Hakim Salem. Die op zijn beurt meldt opgetogen te zijn over de komst van McDowell.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.