Hiphop en kungfu in spektakel 'Hong'

Redacteur West-Friesland
Hoorn

'Hong the show' is de naam van het nieuwe theaterspektakel dat Minh Vu uit Hoorn in de theaters brengt. Minh Vu werkt samen met de bekende choreograaf Roy Julen.

De show 'Hong' combineert indrukwekkende kungfu, zinderende percussie en 'high energy'-muziek met explosieve streetdance, hiphop en streettricks. De choreografen zijn niet de minsten: Roy Julen ('So you think you can dance') en de Hoornse kungfumeester en choreograaf Minh Vu van kungfu- en dansschool Minh Zone.

Hoofdrolspeler is Meysam Noori, finalist van 'So you think you can dance'.Het verhaal gaat over een arme boer, die wordt gedwongen mee te doen aan een kungfuwedstrijd. Maar hij faalt en verhuist naar Amerika. Daar ontmoet hij een danslerares.

Van de tien spelers komen er twee uit Hoorn: Shayer Ramsanjhul en Wahidolla Hakam. Deze artiesten waren eerder te zien in 'Holland's got talent'.Twintig theaters in Nederland en België hebben de voorstelling geboekt.

Voorstelling: 'Hong'. Te zien: Beverwijk, Kennemertheater, 28 feb.; Amsterdam, Meervaart, 1 maart (première); Hoorn, Het Park, 5 maart; Den Haag, Lucent Danstheater, 22 maart; Almere, Schouwburg, 5 april.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen