Brandweercommandant Keersemaker onderscheiden

de goorn

Brandweercommandant Outjer Keersemaker van Koggenland is tijdens zijn afscheid zaterdagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Sipkes reikte in het gemeentehuis in De Goorn de onderscheiding uit aan Keersemaker, die na 32 jaar afscheid nam van de vrijwillige brandweer, die hij de laatste zes jaar leidde. Ze prees hem als een fantastische commandant die zijn werk altijd met grote inzet had verricht.

Keersemaker zelf greep de gelegenheid aan om iemand anders te eren: Mike Smit uit Heerhugowaard, die in 1996 verlamd raakte bij een poging om een gezin uit een langs de Walingsdijk te water geraakte auto te redden. Brandweerlieden en anderen konden toen uiteindelijk alleen het driejarige dochtertje Lisa redden, de vier andere gezinsleden overleefden het ongeval niet.

Op voordracht van de brandweer heeft Mike Smit nu de zilveren Carnegie Medaille ontvangen. Deze wordt uitgereikt aan mensen die met gevaar voor eigen leven het leven van anderen hebben gered of trachten te redden. De nu zeventienjarige Lisa speldde hem de medaille op.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen