FC Groningen klopt AZ in Euroborg

© ANP

Floris Noort
Groningen

FC Groningen is dit seizoen in de eredivisie nog ongeslagen in de Euroborg. De bekerwinnaar versloeg AZ met 2-0.

De thuisploeg speelde met veel aanvalsdrang en dwong met een gevarieerde en snelle opbouw ook de nodige kansen af. Hedwiges Maduro en Bryan Linssen konden echter niet tot scoren komen. Na een half uur nam FC Groningen alsnog een verdiende voorsprong. Na een fraaie dieptepass van Maduro kwam de bal via diverse tussenstations voor de voeten van Linssen, die koelbloedig raak schoot (1-0).

Van AZ ging voor de rust amper dreiging uit. Trainer John van den Brom had na de nederlaag donderdag in Belgrado tegen Partizan (3-2) voor de Europa League vier wissels in zijn basisteam aangebracht. De wijzigingen zorgden niet voor enige verbetering.

De aangeslagen Hoesen keerde na de rust niet terug bij FC Groningen. Met 'supersub' Mimoun Mahi hoopte Van de Looi het duel snel te beslissen. AZ speelde echter met wat meer bezieling dan in de eerste helft, waardoor het Groningse overwicht verdween. In de 57e minuut miste Michael de Leeuw niettemin een open kans, na een fout van doelman Sergio Rochet.

In de spannende slotfase verzuimden invaller Robert Mühren namens het aandringende AZ en opnieuw De Leeuw te scoren. Diep in blessuretijd besliste Mahi het duel met zijn vierde treffer als invaller: 2-0.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen