Blinkend opgepoetst

Winnie van Galen

Zit je met de koffie klaar. Komen ze niet. Zijn er matrassen aangesleept bij bekenden, bedden opgemaakt omdat ze zouden blijven slapen.

Komen ze niet. Jezelf opgedoft om een gezellige indruk te maken. Komen ze niet. Spelletjes van zolder gehaald waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Komen ze niet. Programma’s omgezet, activiteiten afgezegd, van tennis tot bridge, omdat het ze op een ander moment niet uitkwam om ons te bezoeken. Komen ze niet. En dan dat briefje: ’Hartstikke leuk dat jullie ongetwijfeld alles uit de kast hebben getrokken om het ons zo aangenaam mogelijk te maken, het hele huis blinkend is opgepoetst waar jullie om bekend staan, de banden met de buren hebben aangehaald omdat we met zovelen komen, maar er is plotseling wat anders.

Buiten onze schuld hoor maar we kregen een veel betere aanbieding.

Een andere keer komen we heel graag. Dat weten jullie!

Nu al missen we de strand- en duinwandelingen die jullie met ons zouden maken, de rondleidingen door het dorp langs plekken die de moeite waard zijn, maar het is nu eenmaal niet anders. We hopen dat jullie niet te veel in gang hebben gezet om ons te plezieren. Nou, dag hoor, even goeie vrienden en alvast een prettige jaarwisseling gewenst!’ :-)

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.