Een moeras van groenten en brood

Redacteur West-Friesland
HOORN

Weggooien is zonde. Het is het centrale thema van No Waste, een manier van koken waarbij alles dat eetbaar is, wordt gebruikt. Bij Veldboer Eenhoorn Horeca en Grootverbruik in Zwaag werd dat maandag gedemonstreerd.

Het bedrijf bestaat vijftig jaar. De jaarlijkse horecabeurs kreeg daarom een extra feestelijk tintje, met twee sterrenkoks: Michel van der Kroft en Lucas Rive. Ze gaven de hele middag workshops en maakten allerlei spannende gerechtjes. Daarbij stond het niet verspillen van grondstoffen centraal.Van der Kroft demonstreerde hoe je met oud brood een pracht van een Italiaanse maaltijdsalade kan maken. Daarbij gaf hij nog handige tips ook, zoals die over het snijden van tomaten (’langs het kroontje doormidden snijden, dan heb je alvast een helft zonder kroontje’), of over het scheuren van verse basilicum, in plaats van snijden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen