'Gelukkiger worden' door Bewegen op recept

Kelly van Hal
Soest

Bewegen op recept is al een aantal jaren in Soest een beproefd middel om mensen uit de leunstoel te krijgen. Volgende week woensdag kunnen mensen die zich zorgen maken over hun conditie deelnemen aan een fittest..

De test bestaat uit een aantal onderdelen, duurt ongeveer een uur en wordt afgenomen in de sporthal van sportboulevard De Engh aan de Dalweg. Na afloop is er een gesprek met een arts of een leefstijlconsulent over de resultaten en de mogelijkheden om de sportiviteit te verbeteren.

Deelname aan Bewegen op recept gaat alleen op verwijzing van de huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of diëtist. Met een beweegpas, die 35 euro kost, krijgen deelnemers tien sportlessen.

De lessen zijn overdag en 's avonds. Er is een ruim aanbod van fietsen, wandelen, starten met hardlopen of het gezamenlijk beoefenen van een spelsport. ,,Meer bewegen zorgt ervoor dat uw spieren sterker worden en u zich gelukkiger voelt'', aldus de folder. Een onderdeel van Bewegen op recept is de cursus voeding en bewegen. De fittest die 5 euro kost, is zowel 's middags als 's avonds. Mail naar info@bewegenopreceptsoest.nl of bel 035-6023609

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.