Purmerender mag werken in plaats van zitten

Jacco van Oostveen
purmerend

Een 30-jarige man uit Purmerend hoeft niet terug naar de gevangenis. De rechtbank in Haarlem besloot hem donderdag te laten werken in plaats van terug te sturen naar de cel.

Officier van justitie Peters zei twee weken geleden nog helemaal klaar te zijn met de man. Volgens haar slaat de Purmerender alle aangeboden hulp in de wind. De officier eiste daarom wegens overtreding van een huisverbod en vernieling van huisraad van zijn moeder drie maanden celstraf en ten uitvoerlegging van een eerdere voorwaardelijke straf van acht maanden.

De rechtbank wijkt daar in haar uitspraak flink vanaf. In plaats van drie maanden cel kreeg de Purmerender ruim een maand cel, die hij al eerder in voorarrest uitzat. Van de voorwaardelijke straf van acht maanden leggen de rechters vier maanden ten uitvoer. Die worden echter direct omgezet in 240 uur werken.

Rechtbankvoorzitter Groenendijk zei het gisteren van belang te vinden dat de man niet meer terug hoeft naar de gevangenis. Dat was exact wat zijn advocaat tijdens het proces betoogde. Die vond vijf weken cel voor naar verhouding lichte vergrijpen meer dan voldoende.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.