Cas RC verliest duel en Samson

Sander van Lubeck
Castricum

Cas RC kon met een magere selectie geen weerstand bieden tegen het dit seizoen nog feilloze RC Hilversum: 12-43.

De verliespartij was in te calculeren, gezien de overmacht van de Hilversummers dit hele seizoen (17 gespeeld, 17 gewonnen). Dat afgezet tegen de wat mindere jaargang van de Castricummers leek de voorbode voor een slachtpartij, maar dat viel mee.

Hilversum liet wel een staaltje efficiënt rugby zien. Drie try’s op rij door uitbraken van hun snelle backs stonden aan de basis van een 0-22 tussenstand. ,,Vreemd, want je hebt totaal niet het gevoel dat je onder druk staat’’, zei coach Rodney Hermans. ,,Daarom ben ik in de rust flink boos geworden.’’

Dat hielp, want de 5-22 ruststand (try Job Verhofstad) werd vlak na rust al omgetoverd in 10-22 door Sepp Kotten. Matt Ball converteerde en heel even leefde er een sprankje hoop in de Castricumse harten dat er een stunt kon volgen.

Geloof

De gasten zetten echter opnieuw aan en drukten wederom drie try’s op rij. Hermans: ,,Het eerste deel van de tweede helft was echt heel goed. We lieten vechtlust zien, maar het geloof ebde weg na hun eerste try halverwege de tweede helft.’’

Al heel vroeg in de wedstrijd nam Cas afscheid van Robert Samson. Na een harde aanvaring was zijn knieschijf ontwricht. Het ziet er naar uit dat het seizoen voorbij is voor de Nieuw-Zeelander. Ook lastig voor Hermans, die tegen Hilversum slechts drie wissels tot zijn beschikking had. ,,Door blessures en wintersport. Ik had er meer kunnen opnemen, maar ik zet geen spelers in die nauwelijks hebben getraind’’, besloot de trainer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.