Strop dreigt voor Hollands Kroon na bankroet van bouwer bluswagens

anna paulowna

Er dreigt door het bankroet van een bouwer van brandweerwagens mogelijk een financiële strop van enkele tonnen voor Hollands Kroon, Hoorn en/of de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Voor de uitrukposten Kleine Sluis en Hoorn-centrum zijn in 2013 blusvoertuigen besteld bij GM Systemen in Son en Breugel.

Het gaat om twee auto’s met een prijskaartje van circa vier ton per stuk. De huidige brandweerwagens zijn oud, voldoen niet aan de moderne eisen.

De order is later overgenomen door de Veiligheidsregio, omdat de korpsen in de negentien gemeenten boven het Noordzeekanaal gaan regionaliseren.

De voertuigen zouden uiterlijk medio dit jaar klaar zijn. De fabrikant ging tussentijds echter failliet door een conflict met een belangrijke klant over vertraagde levering.

Deze opdrachtgever weigerde te betalen, wat het begin van het eind was voor GM Systemen.

Schimmig

Betrokken partijen doen schimmig wanneer wordt gevraagd of de rekeningen zijn voldaan, aanbetalingen zijn verricht, door wie en of Hollands Kroon, Hoorn en/of Veiligheidsregio nu naar hun centen kunnen fluiten.

Kenbri Fire Fighting (Stellendam/Waalwijk) heeft de activiteiten en een deel van het personeel van GM Systemen overgenomen, maar niet de bouw van de twee bluswagens.

,,We kijken hoe we met deze situatie omspringen, zijn bezig met de juridische afwikkeling’’, aldus zegsman Mischa de Bruin van de Veiligheidsregio.

Vertraagd

,,De geplande vervanging is al vertraagd. Dat leidt niet tot problemen voor de paraatheid.’’

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons