’Hopelijk pikt gemeenteraad signalen bevolking Wijk aan Zee wel op’

© Foto Ronald Goedheer

Annemiek Jansen
Wijk aan Zee

De Wijk aan Zeeërs waren woensdagavond bewust met een klein groepje naar het stadhuis in Beverwijk gekomen, om voor de gemeenteraadsvergadering uit de petitie Kies bewust voor de kust aan te bieden aan burgemeester Martijn Smit. Het aantal van 374 handtekeningen moest voor zich spreken, vonden ze.

Burgemeester Smit feliciteerde Anneke van Genderen die namens de Werkgroep Kustbeschermers Wijk aan Zee de handtekeningen overhandigde, met de steun vanuit het dorp.

Hij kreeg ook een open brief van de werkgroep waarin nogmaals wordt benadrukt dat er in het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan nauwelijks iets gedaan is met de inspraakreacties vanuit de bevolking. ,,Wij hopen dat de gemeenteraad de signalen uit de bevolking wel oppikt’’, staat daarin.

,,We vragen aan de raad durf, vernieuwing en om met een open mind naar Wijk aan Zee te kijken’’, zei Van Genderen tegen Smit. Om het kleinschalige karakter van het dorp te behouden.

De burgemeester wees op de draagvlak die bouwprojecten moeten hebben, voordat ze uitgevoerd kunnen worden. Ook dat wordt geregeld in het bestemmingsplan. Maar Van Genderen wees daarna op het gevaar van te ruim geschapen kaders. ,,Projectontwikkelaars staan al te trappen.’’ Op de kavel van Heliomare mag volgens het plan tot zeventien meter hoog gebouwd worden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.