Hier kun je nog echt kind zijn, op stop Rondje Noordkop [video]

Jongste wandelaar Guido van der Fluit (7) op Pimbolie. Op de stoel vertelt Jan Blom rustende NHD’ers over zijn paarden- en recreatiebedrijf.© Foto HMC/Ed Dekker

Ed Dekker
Oudesluis

NHD-wandelaars zagen dinsdag in Oudesluis paardentovenares Hilde Roos aan het werk. De 38-jarige Obdamse is osteopaat. Ook doet zij aan cranio sacraal therapie. Hilde doet helend werk, dat hadden de sportieve lezers snel door op het paarden- en recreatiecomplex van Jan Blom.

Met zijn 7 jaar was Guido van der Fluit uit Broek op Langedijk de jongste van de 85 deelnemers aan de negende etappe van Rondje Noordkop.

Guido liep de ruim dertien kilometer rond Wieringerwaard met opa en oma uit Waarland, Johan en Els van der Fluit. Op het terrein van Fleur Stables & Farm Camps was Guido tijdens de dagelijkse tussenstop al snel dikke maatjes met pony Pimbolie.

Diploma

Jan Blom heeft vijftig paarden en pony’s in zijn pension aan de Grote Sloot. Kinderen kunnen bij hem hun ponydiploma behalen. Naast de grote paardenbak staan veertien luxe huurtenten. Compleet met eigen toilet en badruimte.

Vooral de jongste vakantiegangers kunnen zich er volop vermaken. Ook met lammetjes, geitjes, konijntjes en ’boerenopdrachten’. „Hier kunnen kinderen echt kind zijn”, zei trouwe krantenwandelaar Tiny van der Ham (65) uit Koedijk. Scholen uit heel Noord-Holland boeken bij Jan Blom hun jaarlijkse kamp. Afgedankte dieren kunnen bij hem aansterken.

Nooit eerder

Lida Bakker (46) en Anita Klaver (47) genoten van het weidse zicht op de Noordwesterdijk, van hun woonplaats Wieringerwaard naar Oudesluis. Nog nooit had Menno Schenk (70) uit Oudorp op deze dijk gelopen. Op zijn achtste jaar verliet hij zijn geboortedorp Wieringerwaard.

Douwe de Jong (70) uit Julianadorp, 33 jaar lasser op de Helderse Rijkswerf, hoopt bijna alle etappes te lopen. „Elke dag is gezellig en verrassend.” Petra Vleggaar-Terra (43) uit Winkel liep met haar moeder van 78. „Prachtig om dit samen te doen.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.