Flatbewoners Wormerveer akkoord met compensatie Parteon

Joëlla Angenent
Wormerveer

De bewoners van de drie flats aan de Albert Meijnsstraat in Wormerveer zijn akkoord met de compensatie van woningcorporatie Parteon voor de renovatie van hun woningen. Dit hebben zij donderdagavond in een vergadering besloten.

Parteon wil 3000 euro per huishouden betalen en daarnaast een maand huurcompensatie. Dit vanwege de problemen rond de renovatie van de flats die inmiddels al bijna een half jaar duren. Bewoners klaagden over geluidsoverlast, kou en gebrek aan eigen stromend water, douche en wc. Op 30 oktober besloot de corporatie dat de mensen, bij wie het appartement aan de beurt is voor renovatie, in een logeerwoning mogen wonen.

Volgens Nancy Monker van de bewonerscommissie verliep de communicatie over dit besluit donderdag erg stroef. „Eerst hoorden we dat Parteon de maand huurcompensatie van de 3000 euro af wilde trekken. Daar waren we het niet mee eens. Vervolgens horen we van het Noordhollands Dagblad dat de 3000 euro toch losstaat van de compensatie. Pas een paar uur later kregen we daar zelf een brief over. Dat vinden we geen stijl.” De bewoners zijn dus akkoord, maar laten het er niet bij zitten. Monker: „Ze spelen een smerig spelletje.”

Een woordvoerder van Parteon zei donderdagmiddag tegen deze krant dat de bewoners 4500 euro zouden willen. Volgens Monker is dit bedrag nooit aan de orde geweest.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.