Texelse kookboekenmakers vertalen nieuwe kennis in lekker eten

Redacteur Den Helder
Texel

Wat een zwangere vrouw eet, beïnvloedt zowel de hersenontwikkeling als de smaak en gezondheid van haar kind. Samen met gynaecoloog Kees Boer zijn de Texelse kookboekenmakers Annette van Ruitenburg en Ruth de Ruwe begonnen aan een fascinerend boek dat een nieuwe generatie moet opvoeden op eetgebied.

Ondertussen voltooien ze een standaardwerk over koken met de seizoenen. En zaterdag 20 oktober presenteren ze bij Nauta Boek in Den Burg 'Recht voor zijnraap', vergetengroenten-recepten voor de thuiskok.

Met verbluffend gevoel voor actualiteit produceren culinair specialist Van Ruitenburg en fotograaf De Ruwe de meest schitterende boeken over verantwoord eten. Het ziet er naar uit dat 'Eten voor je kind', zoals hun nieuwste project voorlopig heet, landelijk minstens even veel stof zal doen opwaaien als 'Onvergetelijke groenten' enkele jaren geleden deed.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.