Fietspaden in Kennemerduinen gaan tijdelijk dicht; tijdelijke wandelpaden

Fietspaden in Kennemerduinen gaan tijdelijk dicht; tijdelijke wandelpaden

Ron Amesz

Fietspaden in de Kennemerduinen gaan de komende weken tijdelijk dicht, omdat ze worden opgeknapt. De driesprong die Duin en Kruidberg met de Kennemerduinen verbindt, is op maandag 26 en dinsdag 27 november helemaal afgesloten. Er wordt een tijdelijk wandelpaadje gemaakt. Fietsers moeten afstappen en hun fiets aan de hand meenemen. Er wordt gewerkt aan de nieuwe wegverharding van de Zeeweg, het fietspad door Duin en Kruidberg.

De driesprong wordt afgezet met stroomdraad om koeien en paarden te weren tot het beton goed droog is. Mensen kunnen deze twee dagen gebruik maken van een klein tijdelijk wandelpaadje vlakbij de afzetting.

Als de driesprong 'De Doorbraak' klaar is, wordt vanaf deze driesprong tot aan de strandopgang nieuwe verharding aangebracht. Dit zal twee tot drie weken duren. Hiervoor zal het fietspad na de driesprong bij 'De Doorbraak' tot strandopgang Duin en Kruidberg geheel afgesloten zijn, ook in de weekenden en ook voor wandelaars. De strandopgang is wel wandelend via de Koningsweg te bereiken.

Het fietspad is door het vele werkverkeer de afgelopen maanden kapot gereden. Daarom wordt er nu een geheel nieuwe verharding aangebracht. Hiervoor wordt beton gebruikt, dat ter plekke gestort wordt.

Als het stuk naar het strand klaar is, wordt ook een stukje fietspad bij ingang Duin en Kruidberg verhard met beton. De rest van het fietspad door Duin en Kruidberg krijgt een onderhoudsbeurt waarbij kuilen worden opgevuld. Ook deze werkzaamheden zullen een aantal dagen hinder voorj wandelaars en fietsers veroorzaken.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.