Nieuwe NS- wandeling door de Zaanstreek

Ron Amesz

NS- wandelingen, met stations als start- en eindpunt, zijn populair. Sinds deze maand gaat er ook een door de Zaanstreek.

De nieuwe, dertien kilometer lange NS- wandeltocht Zaanse Schans begint bij station Kogerveld en gaat via recreatiegebied Jagersveld, 't Kalf en het noordelijk deel van de Engewormer naar de Zaanse Schans. Via de Julianabrug wordt het eindpunt, station Koog-Zaandijk bereikt.

Verkorting van de route tot ongeveer de helft is mogelijk door na café 't Heerenhuis in Wijdewormer links af te slaan en via de Braakdijk en Haaldersbroek naar de Zaanse Schans te lopen.

Wandelaars kunnen onderweg, behalve bij 't Heerenhuis, verpozen bij molen Het Jonge Schaap, het café van het Zaans Museum en d'Vijf Broers (voorheen Sans Pareil) in Zaandijk.

De tocht door de Zaanstreek is één van vier nieuwe wandelroutes die NS deze maand introduceert. Een andere nieuwe route loopt van Hoofddorp naar Haarlem (18,5 km). Deze Geniedijk-tocht gaat langs de Stelling van Amsterdam en volgt het Willibrordus- wandelpad. Deze tocht is ook geschikt voor Nordic Walking.

De routebeschrijvingen zijn gratis te downloaden op www.eropuit.nl/wandelen of te bestellen bij www.wandelnet.nl (€2,50 of €3,00 plus verzendkosten). Op deze website zijn de routes ook aangegeven in Google Maps.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.