Warme voeten na bodemisolatie huizen Wooncompagnie Schagen

Marten Visser
Schagen

Die isolatie heeft als voordeel dat optrekkend vocht verleden tijd is en warmteverlies zoveel mogelijk wordt beperkt.

Daarnaast werd bij een groot aantal van deze woningen HR++ isolatieglas geplaatst. Dit naar volle tevredenheid van de bewoners. ,,Onze woning is veel comfortabeler geworden. Door de isolerende maatregelen is het sneller warm en de lucht veel droger. We voelen ons gewoon nog prettiger in huis. Lekker, want ik ben een enorme koukleum’’, vertelt Annette Ursem (41) die met haar man Fred (46) en hun drie kinderen al jarenlang in Wieringerwaard woont. ,,Tot nu toe stond de thermostaat vaak op 20 graden of hoger en dan nóg droeg ik sloffen. Dat is nu voorbij. Het is altijd behaaglijk in huis en ik heb nooit meer koude voeten.’’

Bij bodemisolatie wordt een dertig centimeter dikke laag ’isolatiechips’ onder de vloer aangebracht. Een soort ’ei van Columbus’ waarbij isolatiemateriaal in de kruipruimte wordt geblazen. ,,Binnen een uur was het veel aangenamer in huis en hadden we geen last meer van schimmelvorming.’’ Ze maakten ook gebruik van het aanbod hun woning te laten voorzien van HR++ isolatieglas.

Bij het project tekende Haneco voor de advieswerkzaamheden en aannemersbedrijf Tuin-Zijpe, beide uit ’t Zand. Toepassing van energetische maatregelen en beperking van woonlasten, is een speerpunt van het WoCo-beleid.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.