Loslopende hond in Heemskerk jaagt schapen sloot in

Redacteur Kennemerland
heemskerk

Een loslopende hond heeft vanmiddag paniek gezaaid onder de kudde schapen op het landgoed Marquette. Zeven ooien (moederschapen) en enkele lammetjes belandden in de sloot. Een schaap liep bijtwonden op.

Met veel moeite zijn alle dieren nat maar levend uit het water gered. Mede dankzij de inzet van politie en brandweer, vertelt Hans Logchies van stichting Crosshill, eigenaar van de kudde.

De schade van het incident, dat omstreeks twee uur plaats had, lijkt daarmee beperkt. Logchies: ,,Dat is afwachten. Lammetjes zijn hun moeder kwijt en omgekeerd. Alles zit door elkaar. Bovendien, er lopen ook nog drachtige schapen bij. De vervolgschade is nog niet te overzien.’’

De schapenhouder weet wie de eigenaar van de hond is. Er was vanmiddag nog geen contact geweest. ,,Het blijft altijd een moeilijk verhaal om de schade vergoed te krijgen’’, weet hij uit ervaring.

Het vee loopt bij kasteel Marquette om in alle rust af te lammeren. Op dit deel van het landgoed zijn honden niet toegestaan, ook niet aangelijnd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.