Medewerking aan nepoverval bestraft

alkmaar

Een 21-jarige vrouw uit Den Helder is wegens medewerking aan een nepoverval en het doen van een onjuiste aangifte veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur.

De zogenaamde overval op de vestiging van de Burger King bij station Alkmaar vond plaats op 29 juli. De dader was een ex-werknemer van het bedrijf. Een maand ervoor had hij met succes een overval op zijn oud-collega's gepleegd. Deze keer had hij een ex-collega tevoren op de hoogte gesteld. Zij moest de code van de kluis intoetsen.

De vrouw had een zwak voor haar jonge ex-collega. Ze beschouwde hem als een jongere broer. Ze had die avond geen actie ondernomen om hem te stoppen. ,,Ik dacht de hele avond dat het misschien niet zou gebeuren'', blikte de vrouw bij de politierechter terug. Achteraf nam ze het zichzelf kwalijk dat ze de dader niet op andere gedachten had gebracht. Wel had ze tweemaal opzettelijk een verkeerde kluiscode ingetoetst. De kluis werd daardoor geblokkeerd.

De hele affaire had haar haar baan gekost. Tot haar verdriet. ,,Burger King was mijn lust en mijn leven'', zei ze daarover. Advocaat M. Berbee bepleitte vrijspraak, omdat die avond sprake was geweest van vrijwillige terugtred door zijn cliënte. Daarin ging de rechter echter niet mee.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.