’Meerzicht Scharwoude is gered’

Eric Molenaar
Scharwoude

Appartementencomplex Meerzicht in Scharwoude is gered. De gemeente Koggenland heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de Hoornaar die het wil kopen. Dat meldt een opgetogen OKé-fractie.

De fractie heeft, sinds de sloopplannen in april 2013 bekend werden, veel gedaan om het voormalige verzorgingshuis voor het dorp te behouden. De eerste contacten met de Hoornaar werden via OKé gelegd. Het college van B en W heeft de fracties nu laten weten Meerzicht te willen overdragen.

Er is 350.000 euro geboden voor het complex. De koper gaat volgens de gemeente akkoord met de voorwaarden dat de appartementen in het complex de komende tien jaar in de verhuur blijven en dat er geen pension komt. De appartementen blijven zelfstandig. Van de zittende huurders wordt het contract voortgezet.

Het dienstencentrum blijft tegen de huidige voorwaarden beschikbaar voor bewoners en wijkbewoners. Het streven is het complex per 1 januari 2015 over te schrijven.

Het pand staat voor 478.000 in de boeken, maar het college wijst er op dat de onderhoudskosten tot 2020 op 250.000 zijn geraamd. Ook stonden met het oog op de voorgenomen sloop al enige tijd appartementen leeg en ook dat kost geld.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen