2000 kuub onverkocht vrijmarktspul

Redacteur Zaanstreek
zaanstad

Met in totaal 110 man is de HVC maandagavond en gisteren bezig geweest om de Zaanstreek weer schoon te maken na een mooie Koninginnedag.

Maandagavond werkten er al dertig man en gisteren nog eens tachtig.Er is 2000 kuub aan afval opgehaald, weet een woordvoerder van de gemeente Zaanstad dinsdagmiddag te vertellen. Dat gebeurde met vijf ’kraakwagens’.

Bij de vrijmarkten had de HVC 25 containers van elk 25 kuub staan waar niet-verkochte spullen in gedumpt konden worden. Volgens de gemeente is er iets minder afval opgehaald dan voorgaande jaren. Veel handelaren zorgden er voor dat ze aan het eind van de middag hun achtergebleven waar in vuilniszakken deden. Toch deed niet iedereen dat, zegt de teleurgestelde gemeentewoordvoerder.

Vooral in het Burgemeester In ’t Veldpark was er veel troep achtergebleven, hoewel er van tevoren gefolderd was met de oproep om het afval netjes achter te laten. ,,Daar was niet echt goed gehoor aan gegeven. Jammer genoeg.’’ Er waren ook verschillende locaties waar de boel uitmuntend werd achtergelaten. Een goed voorbeeld daarvan was het Volkspark in Zaandam. ,,Daar was al het afval al in zakken gedaan en hoefde het alleen maar opgehaald te worden.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.