Fotowedstrijd voor inwoners Edam-Volendam

De winnende foto van de vorige editie.© Foto Judith Bajema

Van onze verslaggever
Edam-Volendam

Inwoners van de gemeente Edam-Volendam kunnen meedoen aan een fotowedstrijd. De winnende foto verschijnt op de omslag van de gemeentegids 2018.

Het thema is vrij, maar foto’s moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet te herkennen zijn dat het plaatje binnen de gemeentegrenzen is gemaakt en mag dat niet langer dat twee jaar geleden zijn gebeurd. Trucagefoto’s worden uitgesloten. De resolutie moet minstens 300 dpi zijn met een formaat van 20 x 25 cm. De foto moet een tiff of jpg/jpeg zijn.

Het auteursrecht op de foto blijft bij de maker, maar Edam-Volendam mag het beeld vrij van rechten gebruiken voor promotionele doeleinden. Ook de verantwoordelijkheid voor het ter beschikking stellen van foto’s met herkenbare personen blijft bij de maker. Dat betekent dat aanspraken tot vergoedingen vanwege inbreuk op het portret-recht bij de fotograaf terechtkomen.

Inzenden kan tot 1 januari 2018 naar fotowedstrijd@edam-volendam.nl, onder vermelding van naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Ook kan er een cd-rom worden afgegeven bij de receptie van het Stadskantoor aan W. van der Knoopdreef 1 in Volendam.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.