Rel rond crematorium Obdam

Obdam

'Laaiend kwaad' is Jan de Vries, directeur van Vrieshorst Project BV. Drie jaar lang is zijn bedrijf, in samenspraak met de gemeente Koggenland, bezig geweest met de ontwikkeling van een crematorium annex uitvaartcentrum. Nu geven B en W van Koggenland een andere partij gelegenheid in Obdam een plan te ontwikkelen.

De hoop van De Vries is gericht op de gemeenteraad. ,,Ik ben oneerlijk behandeld.'' Hij sluit een claim van vijf ton voor gemaakte kosten niet uit.

De andere partij is verzekeraar Dela en uitvaartverzorger UNC. Het terrein waarvoor die een plan mag ontwikkelen is dat van Deurwaarder, tussen bedrijventerrein De Braken en recreatiepark De Weel. In 2007 had Vrieshorst daar al een oogje op laten vallen, maar dat ketste toen af op de prijs. In samenspraak met de gemeente zijn verschillende andere plaatsen in de gemeente onderzocht. Uiteindelijk kwam het alsnog tot een contract met Deurwaarder, maar die had toen al een overeenkomst met Dela, terwijl Vrieshorst het project doet voor concurrent Monuta. De gemeente heeft positief gereageerd op het plan van Dela. Vrieshorst dreigt achter het net te vissen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen