Stichting Vakwerk door Rataplan overgenomen

Stichting Rataplan heeft Stichting Vakwerk overgenomen. Rataplan wordt hierdoor een ketenpartner van de gemeente Den Helder. Stichting VakWerk helpt mensen die weer willen werken en/of leren en verzorgt leerwerktrajecten, eventueel in combinatie met een assessment.

Vakwerk past uitstekend past binnen de doelstellingen van Rataplan. De opleidingen van Vakwerk dragen bij aan de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door werkervaring en opleiding te koppelen maak je mensen weerbaarder en rust je ze beter toe voor de arbeidsmarkt. Opleiding, productie en verkoop van producten worden met elkaar verbonden. Er ontstaan hierdoor realistische leerscenario’s. Er kunnen producten worden gemaakt die verkocht kunnen worden in de kringloopwinkels en Vintage.

Rataplan kan met dit concept de ambitie van het kabinet van werkscholen realiseren. Op 23 november heeft de commissie werkscholen een rapport uitgebracht waarin richting wordt gegeven aan het kabinetsbeleid. Hier past Vakwerk in combinatie met Rataplan uitstekend in. Vakwerk bied daarnaast een voorziening voor vroegtijdig schoolverlaters.

Omgekeerd gaat Vakwerk gebruik maken van de infrastructuur van Rataplan. Er komen wellicht mogelijkheden voor andere opleidingen (logistiek, detailhandel, fietsenmaker) Op deze deelgebieden is veel vraag naar geschoold personeel.

Voor Rataplan zijn er ook veel voordelen: Rataplan krijgt opleidingen in huis voor personeel, op deze manier kan doorstroming bevorderd worden. Rataplan kan producten laten opknappen door het Projectencentrum om de hoeveelheid afval nog meer te reduceren Rataplan wordt ketenpartner voor de gemeente Den Helder, op deze manier kan de totale infrastructuur van Rataplan gebruikt worden om leerwerktrajecten te creëren. Vakwerk is voor Rataplan een mooie nieuwe activiteit welke de andere activiteiten kan ondersteunen.

Op deze manier wordt deze mooie voorziening waar de medewerkers met hart en ziel werken om mensen verder te helpen verder uitgebreid en heeft Den Helder er een geweldige voorziening bij met behoorlijke kansen op deelname aan het arbeidsproces.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.