Team handmasseurs Helders Gemini Ziekenhuis verdubbelt

Redacteur Den Helder
den helder

Het team van handmasseurs in het Gemini Ziekenhuis kan twee keer zo groot worden. Na een oproep in het Noordhollands Dagblad meldden zich maar liefst 25 mensen die willen aanhaken.

De handmassages worden sinds een paar maanden desgewenst gegeven aan ziekenhuispatiënten. Het werkt ontspannend en de persoonlijke aandacht doet veel mensen goed. De service past in het Planetree-model, waarbij het welzijn van de patiënt heel belangrijk wordt gevonden en dat door het Gemini is omarmd. Live muziek hoort er bijvoorbeeld ook bij.Het massageteam bestaat nu uit zeventien vrijwilligers, het ziekenhuis wil uitbreiden naar dertig personen. Deze week wordt met alle kandidaten een gesprek gevoerd. Volgende week horen zij of ze zijn geselecteerd.

De gemiddelde training duurt twee maanden, dus vanaf het najaar kan het massageteam verdubbeld zijn. De masseurs bedienen niet uitsluitend patiënten. Ook zenuwachtige vaders op de kraamafdeling kunnen zich melden.In januari wordt een proef gedraaid met uitbreiding naar voetmassages. Die werken kalmerend voor een operatie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.