Edams plein in verkiezing 'De leukste straat van 't land'

Redacteur Waterland
edam

Een straat kun je het moeilijk noemen maar het Jan van Wallendalplein heeft zeker potentie in de verkiezing ’De leukste straat van Nederland’. In de huisjes rond het vriendelijke en pittoreske pleintje in hartje Edam wonen allemaal mensen die het beste met elkaar voorhebben.

Op de Beestenmarkt, zoals het plein in de volksmond heet, zit het wel snor met de onderlinge verbondenheid. Het kan dan ook geen toeval zijn dat de naamgever van het plein, Jan van Wallendal (1738-1810), ook een man met een sterke sociale inslag was.

Het is de kunst om zoveel mogelijk stemmen voor je straat te verzamelen via social media als Facebook en Hyves. ,,Maar ik heb één probleem’’, zegt Hetty Wiersema. ,,Ik heb geen Facebook.’’ Maar gezien de saamhorigheid in het buurt lost dat probleempje zich wel op. In een opwelling meldde de Edamse zich aan voor de landelijke verkiezing.

En inmiddels filosofeert de harde kern van het Jan van Wallendalplein al over de hoofdprijs, een barbecue voor de hele buurt met een verrassingsoptreden van Nederlands topartiesten. ,,Misschien wel de 3JS of anders Piet Veerman of Annie Schilder’’, roept Hetty Wiersema enthousiast.

Foto Ella Tilgenkamp

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.