Gebruikte brillen voor Vietnam

Els Ligthart als ’juf’ in Vietnam.© Eigen foto

Richard Zut
Warmenhuizen

Els Ligthart uit Warmenhuizen gaat al jaren als vrijwilligster naar Vietnam. Onder meer met gebruikte brillen en hoorapparatuur waarmee ze minderbedeelde mensen blij maakt. In november gaat ze er weer heen.

Alle gebruikte en afgedankte brillen die zij hier te pakken kan krijgen brengt ze naar opticien Walter Optiek: ,,Die kijkt alles voor me na, reinigt en repareert ze indien nodig. Geheel belangeloos en dat waardeer ik erg. Er worden zo heel veel volwassenen en kinderen blij gemaakt in Vietnam met een bril die anders in Nederland weggegooid zou worden.’’

Dit jaar wil ze met kinderen uit een tehuis naar de opticien om de ogen te laten meten, wat betaald wordt uit sponsorgeld. ,,Als even het kan krijgen ze van ons dan een gebruikte bril met de juiste sterkte.’’

Er zijn wel brillen verkrijgbaar in Vietnam maar die zijn voor de doorsnee Vietnamees niet te betalen, zegt Ligthart die verbonden is aan Vrijwillig Wereldwijd, die altijd hulp en mensen kan gebruiken (info@vrijwilligwereldwijd.nl).

Gebruikte brillen kunnen worden ingeleverd bij Walter Optiek aan de Dorpsstraat 142 in Warmenhuizen. Nog meer informatie over het vrijwilligerswerk van Els Ligthart en haar Vietnam-blogs is te vinden op https://elsenreneenaarvietnam.waarbenjij.nu/.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.