Hoorn: Hulp voor vluchtelingen stroomt toe

Eric Molenaar
Hoorn

Bij de gemeente Hoorn stromen de aanbiedingen binnen van mensen die willen helpen bij de opvang van vluchtelingen in Hoorn.  Dat varieert van medische hulp tot een bijdrage in het welkomstpakketje dat vluchtelingen bij aankomst krijgen. Naar verwachting donderdagavond arriveren de eerste vluchtelingen in De Kreek voor 72 uur.

Op dit moment hebben al bijna 200 mensen hulp geboden, meldt de gemeente. Zo zijn al diverse vormen van medische hulp geboden, maar ook kleding en speelgoed. Anderen bieden hun diensten als tolk aan of willen activiteiten voor kinderen organiseren. De hulp die wordt geboden komt uit Hoorn, maar ook uit andere delen van West-Friesland.

Wethouder Nel Douw van Vluchtelingenzaken vindt de steun uit de Hoornse samenleving hartverwarmend.

Kinderkleding en speelgoed

Wie (schone) kinderkleding of speelgoed wil geven, kan terecht bij de Kinderkledingbank Bangaerde 2  in Zwaag (naast het Honky Tonk jeugdgebouw). Er zal vooral behoefte zijn aan winterkleding. De Kinderkledingbank is van maandag tot en met zaterdag open van 09.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Op dit moment kan de gemeente nog geen antwoord geven op alle hulpaanbiedingen. ‘Eenvoudigweg omdat wij niet weten waaraan behoefte is. Pas als de mensen hier daadwerkelijk zijn weten we meer.’ Zodra meer bekend is zullen we dat laten weten, aldus de wethouder.

Op www.hoorn.nl/vluchtelingen staat meer informatie over de crisisopvang in Hoorn. Een vraag mailen kan ook: vluchtelingen@hoorn.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen